Platsbanken

Medarbetare med ansvar för GUDSTJÄNST/SMÅGRUPPER/UNGDOM

Pingstkyrkan i Uddevalla är en församling på ca 500 medlemmar, beläget mitt i centrala Uddevalla. Församlingens vision är att ”vara en utrustande församling fylld av Gudsmöten, Gemenskap och Glädje. Vi vill bidra till en förvandlad stad när vi förbättrar människors livssituation och vi vill arbeta för mission i Bohuslän och dit Gud leder oss”.

Vi står i mitt i ett utvecklingsarbete där vi vill växa till nästa nivå som församling, både kvantitativt och kvalitativt. Därför söker vi förstärkning till vårt arbetslag och söker dig som känner dig kallad till vår församling och den utmaning som vi står inför…

Arbetsuppgifter:

Vi tror att du är en person med erfarenhet av församlingsarbete, har goda ledaregenskaper och förmåga att vara en coach som tränar människor att växa i sitt ledarskap och sina gåvor. Du kommer att ansvara för 3 konkreta områden och utmaningar:

GUDSTJÄNST

Vi samlar i dagsläget ca 180 vuxna + 40-70 barn varje söndag till gudstjänst i Uddevalla. Vårt mål är att på 3 år vara dubbelt så många. Vi söker nu efter en pastor/ledare för denna verksamhet som kan oss till nästa ”nivå” och utveckla och arbeta aktivt med våra gudstjänster. Din utmaning blir att på 3 års tid arbeta för att dubbla antalet gudstjänstbesökare och skapa praktiska förutsättningar för detta.

SMÅGRUPPER

Vi har i dagsläget ett smågruppsarbete med ca 100-140 personer i ca 15 st smågrupper. Vi söker nu efter en pastor/ledare för denna verksamhet som kan hjälpa arbetet till nästa ”nivå”. Vi tror att du har förmågan att se nya människor och få dem att ”fastna”/bli en del av en mindre gemenskap. Din utmaning blir att på 2-3 års tid tillsammans med vårt Smågruppsråd dubbla antalet smågrupper och ledare/personer som är en del av dessa.

UNGDOM

Vi har i dagsläget ett ungdomsarbete med ca 40-50 ungdomar i åldern 13-19 år. Vi söker nu efter en pastor/ledare som kan leda vårt Ungdomsledarteam och vårt Tonårsråd som gör ett fantastisk jobb med denna målgrupp, samt starta upp ett arbete för Unga vuxna. Du är huvudansvarig för att terminsplanering mm fungerar och har förmågan att sätta rätt ton & tempo i vårt ungdomsarbete. Du är även övergripande ansvarig för att hela resan, från Tween-ålder (10-12 åringar) in i tonårsarbetet, vidare in i vårt arbete för unga vuxna, funkar hela vägen. Nyckeln för hela detta verksamhetsområde är att arbeta i team och leda genom andra.

Till din hjälp för dessa utmaningar har du fantastiska volontärer och arbetskamrater, samt en församlingsledning och församling som längtar efter mer. Du blir en del av ett arbetslag/personalteam som tillsammans bär församlingens verksamhet. 

 

Vi söker dig som:

  • Upplever dig kallad att/har erfarenhet av att arbeta i församling
  • Frälst, döpt, andedöpt, delar vår pentekostala övertygelse
  • Är över 25 år.
  • Innehar en teologisk utbildning
  • Har tydliga ledaregenskaper, samt förmåga att lyfta andra personer
  • Är duktig på att identifiera & träna nya ledare
  • Erfarenhet/förmåga av att arbeta i team
  • Är villig att överlåta dig för en tidperiod av minst 3 år.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är på heltid.

Start omgående eller enligt överenskommelse. I tjänsten tillämpas förtroendearbetstid, vilket innebär att arbetstiden disponeras av dig efter vad arbetsuppgifterna kräver. Lön enligt överenskommelse.

Har du frågor kring tjänsten kontakta Dan Blessed på 0522-50 63 30. Ansökan senast 31 okt 2019.

Ansökan mailas in på mailadress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Välkommen med din ansökan!

Fyll i dina uppgifter och skriv i meddelande vad du vill göra.
Required *