PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

Vägen till Sverige

fullsizeoutput_dfa

När jag var fem år började jag arbeta hemma i Thailand. Det är vanligt att börja jobba tidigt och det fanns inte pengar att låta mig fortsätta att gå i skolan efter femte klass. Buddhismen präglar samhället där och jag fick följa med till templet. Men jag trivdes inte där. Vid ett tillfälle besökte jag en kyrka och den dagen började jag be till Gud.

När jag flyttade till Sverige var mina fyra barn nästan vuxna och mitt liv förändrades totalt. Jag kom hit när jag gifte mig med en svensk man. I början kunde jag hålla kontakten med mina barn men det tog slut. Efter några år så började jag förstå att jag inte levde ett normalt svenskt liv. Hot och kontroll blev en del av min vardag och till slut levde jag som en fånge.

Efter sex år lyckades jag fly från relationen och levde gömd under ett par år. I samband med flykten så fick jag nya vänner - kristna vänner. Då började jag gå till Pingstkyrkan och kom med i en smågrupp. Där fick jag lära känna den Gud som jag hade börjat be till i Thailand men som jag inte kände. Nu började jag förstå vem han verkligen är och att han ville hjälpa just mig.

Så småningom fick jag genom kyrkan och smågruppen nära vänner som kunde visa mig Bibeln på thailändska och så lära känna Guds son Jesus som öppnat vägen till min räddning. Genom att jag ofta kunde träffa mina kristna vänner så blev mitt liv lättare - jag var inte längre ensam och hotad utan en del av ett sammanhang. 2009 döptes jag och blev medlem i Pingstkyrkan Uddevalla.

Kontakten med barnen återupprättades och min familj började förändras när de fick höra om mitt liv. De kunde se min förvandling och hur bönesvaren så tydligt visade sig. Mina fyra barn har nu alla tagit emot Jesus och vi har ofta kontakt och pratar om vad Gud gör.

2010 var jag tvungen att opereras för hjärtfel och då blev det kritiskt eftersom flera saker gick fel. Men när det var som mest kritiskt kom Jesus och var hos mig och visade mig att jag skulle säga till sjuksköterskan att en sladd lossnat från halsen. Detta räddade mitt liv.

Gud gör både små och stora under i barnens och mitt liv. Jag är så tacksam att jag nu förstår vem Gud är och vad Jesus har gjort för att rädda mitt liv. Jag har ett jobb att gå till, bostad som jag trivs med och vänner som jag älskar. Jag känner mig helt omsluten av Guds starka armar.

//Ahn

Betygsätt blogginlägg:
CHURCH NEWS - mars 2019
Smågruppsledare för en växande församling.
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
torsdag, 22 augusti 2019

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.