PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

Från död till liv

fullsizeoutput_df9

Mitt första år i livet låg jag på sjukhus för att min mor inte var så snäll mot mig. Hon förlorade vårdnaden om mig när jag var 2 år. Min far var bonde och hade mjölkkor så han hade inte tid att ta hand om mig så jag fick bo hos min farmor och farfar som var kristna.

När jag började skolan så var jag mobbad av olika anledningar. Jag kunde inte prata med min far för han hade inte tid för mig så jag höll allt inom mig. Det fanns ingen som jag kunde prata med. Eftersom min farmor och farfar inte var mina föräldrar och dessutom äldre så vågade jag inte lägga mina problem på dem.

I slutet av åttonde klass började jag ge igen på dem som mobbade mig för jag orkade inte ta emot mer. Jag hade så mycket ilska och hat inom mig som ville ut. Så började jag umgås med fel personer och varje helg drack jag och hamnade i bråk.

Till slut såg jag bara mörker! Jag började plåga mig själv och ville bara bort. Min farfar, som var som en far för mig, gick bort 2000.

Under den närmaste tiden var det många som bad för mig. Men 2007 orkade jag inte mer. Jag tog en överdos med 200 migräntabletter så mitt hjärta stannade - och jag var död! De fick sätta in en pacemaker för att kunna transportera mig ifrån Lysekils sjukhus till NÄL med helikopter. Jag låg nedfrusen i 2 dygn för att kroppen skulle ha möjlighet att återhämta sig och minska risken för inre skador.

När jag låg i koma så mötte jag min farfar. När jag såg honom så visste jag var jag var och där mötte jag Jesus, som sa:
- Du är välkommen hit men din tid har inte kommit än.

När jag vaknade upp efter detta så hade jag bara ett mål - att följa Jesus! Det tog mig några år att komma ur mitt gamla liv, allt ifrån att flytta till att byta vänkrets.

Jag flyttade till Munkedal och började umgås med kristna och gick till Pingstkyrkan där men det blev också lockande att komma till Pingstkyrkan i Uddevalla för där fanns människor i alla åldrar.

Nu är jag aktiv här och har lite ansvar både här och där. Att träffa andra kristna i kyrkan, i kören eller genom fika och innebandy – det ger livet trygghet och en känsla av likvärdighet – att umgås på lika villkor.

Christian

Betygsätt blogginlägg:
Smågruppsledare för en växande församling.
Söndag 13 januari
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
torsdag, 22 augusti 2019

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.