PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

CHURCH NEWS - mars 2019

c0126539-e494-4f83-981a-67f0c203c18f

Pastorn har ordet

"Utvidga platsen för din boning...spar inte... Du ska breda ut dig både åt höger och åt vänster...befolka ödelagda städer" (Jes 54:2-3).

Som du säkert märkt så har vi startat året med temat VÄXA. Gud vill tillväxt och expansion!Vi vill bygga en utrustande församling som ger dig och mig förutsättningar att växa, att bli fler, att göra mer. Så länge det finns människor som inte hört evangeliet och platser utan församlingar, så har vi ett uppdrag. Vi behöver växa i vår egen tro och efterföljelse till Jesus, men vi behöver också växa i styrka och antal. Allt för Guds rikes skull, för att Jesus ska bli känd, älskad och efterföljd av fler människor, på fler platser.

Läs mer...


Fastigheten i Kungshamn

Den 1 februari överlämnade vi nycklarna till nya ägaren av fastigheten i Kungshamn. De nya ägarna driver idag Kungshamns Vandrarhem.

Vi tackar Herren för alla år av välsignelser och Gudsmöten i Kungshamn genom den lokal vi haft och till alla er som under åren varit engagerade i Guds rikes utbredning! Vi ser med spänning fram emot vad Gud har berett för det fortsatta arbetet i Sotenäs och i Bohuslän. Fortsätt be för Bohuslän och att vi som församling skall fortsätta få vara en utrustande församling för hela regionen!

Vi vill rikta ett speciellt tack till Ove och Agneta Jonsson samt fastighetsrådet med Anders Söderqvist i spetsen. Utan er service och ert engagemang så hade det varit svårt att komma i mål.

Den 17 februari hade vi vår första gudstjänst efter försäljningen och den hölls i Kungshamns församlingshem. Håll utkik i sociala media och i predikoturerna var vi är framöver. Spännande med detta nya pionjärskede och denna nystart! Välkommen att vara med i arbetet!

Jesaja 43:19

Föreståndare Ordförande
Dan Blessed. Robert Högbring


Church Talk – en återkoppling

Stort tack för er input i samband med Church Talk den 3 februari! Vi är som de flesta vet inne i ett arbete med att se över våra stadgar och i samband med det även ledarstrukturer. Den 3 februari ville vi ha er input kring ett antal frågeställningar som handlade om styrelse och äldste samt frågor kring våra medlemsmöten.

Vi kan konstatera av resultaten att det hos er alla finns en stor omsorg om ledarskapet och arbetsbelastningen samt att det är viktigt med rätt personer (gåvor) på rätt plats. Detta oavsett om det finns en uppdelning av äldste och styrelse eller inte. När det gäller medlemsmöten/administrationsmöten så framkommer en fortsatt stark önskan om att på dessa behandlas/beslutas:

  • Val av styrelse, revisorer och valberedning
  • Budget för verksamhetsåret
  • Mål och visioner
  • Anställning av föreståndare
  • Köp/försäljning av fastigheter


Utöver ovan framkommer att det generellt behövs ett breddat engagemang och än mer ansvar på alla funktioner och nivåer för att kunna förverkliga Guds plan med vår församling. Detta i kombination med mer dialog, kommunikation och information.

Tack för ert bidrag! Vi tar med oss dessa tankar i det fortsatta arbetet och räknar med ytterligare samtal på kommande möten! Ta gärna med arbetet i era böner!

Robert Högbring


Nya tider – nya begrepp – och nya samlingar

Som ni säkert redan vet, så har vi introducerat nyheter som "CHURCH NEWS" och "CHURCH TALK". Men vad betyder alla dessa uttryck och vad är det för skillnad på de olika samlingarna? 

Som en del i vårt övergripande arbete med att skapa delaktighet och sprida information, så har vi formerat ett nytt sätt att arbeta.

Vi inser att vårt medlemsmöte inte längre täcker alla behov som numera finns då vi växer, utan behöver kompletteras med tydliga kanaler för information & samtal. Därför finns det numera tre olika begrepp och samlingar som du kommer att få möta med jämna mellanrum. Här kommer en kort sammanfattning för dig:

CHURCH NEWS – Detta är ett nytt sätt att sprida information i församlingen och skapa delaktighet. Vi träffas efter gudstjänsten i en kortare samling, där vi får den senaste informationen i lätt komprimerad form. Trevligt och enkelt och håller på i ca 15-30 min. Nästa gång vi ses är den 3 mars.

CHURCH TALK – Även här träffas vi efter gudstjänsten och diskuterar aktuella frågor, som rör församlingen. Senast den 3 feb diskuterade vi organisation & struktur, vilket ledde till massor spännande input från er. Vi vill gärna ha era tankar och er input, i vår fortsatta resa framåt, och här finns en kanal för att diskutera och samtala kring aktuella frågor.

CHURCH MEMBER – Denna samling kännetecknas av det traditionella medlemsmötet, där vi beslutar kring stora frågor såsom personal, budget, köp/försäljning av fastigheter mm. Nästa gång vi ses är efter administrationsmötet den 27 mars kl 19. Välkommen då!

Så välkommen till nya tider – med nya begrepp – och nya samlingar!

Församlingsledningen


Alpha kurs

Nu har du möjlighet att bjuda med dig någon och gå tillsammans på vårens Alpha kurs.

Alpha kurser är ett fantastiskt redskap för oss alla att använda oss av för att bli ännu mer inbjudande och utåtriktade.

Vi vill möta nya människor och ge dem en god gemenskap där det är högt i tak att dela med sig om sina tankar om livet och Gud. Kursen är en kostnadsfri och sträcker sig 10 veckor. Mat, föredrag & samtal ett okomplicerat koncept som passar vår kultur väldigt väl. Så jag skulle vilja uppmuntra dig att ta med en vän/arbetskamrat/granne/ till vårens Alpha.

Kurstart: 26 mars 18.00

Mer information om Alpha kursen och hur du anmäler dig hittar du här:
http://www.uddevalla.pingst.se/nasta-steg/kurser/alphakurs

Vi som håller i kursen är Eva Kläppe Hellström & Jonatan Svensson
Kontakta oss gärna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

/Jonatan Svensson


Administrationsmöte den 27 mars kl 19.00

Välkommen på vårt årliga administrationsmöte den 27 mars kl 19.00 i Pingstkyrkan i Uddevalla.

På detta möte väljer vi bl.a. styrelse, revisorer och fattar andra formella beslut kring församlingen i Uddevalla. Vi får även möjlighet att se de slutgiltiga siffrorna för ekonomin för 2018. Välkommen att som medlem vara med och bidra med din röst.

Församlingsledningen


Betygsätt blogginlägg:
CHURCH NEWS - april 2019
Vägen till Sverige
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
söndag, 22 september 2019

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.