PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

CHURCH NEWS - april 2019

c0126539-e494-4f83-981a-67f0c203c18f

 En smågrupp för dej

En smågrupp är en plats för dig att vara med i för att få en närmare gemenskap. I församlingens smågrupper får du möta människor som är intresserade av att lära känna varandra och att lära sig mer om det kristna livet. 

Smågrupperna ser lite olika ut. En del samlas i olika hem, några i kyrkan eller någon annan lokal och några via Internet. En viktig del i samlingarna är att samtala om Bibeln och tillsammans få utforska den för att förstå livet. I smågruppen träffas vi kontinuerligt för att lära känna varandra och dela livet.


Hitta din smågrupp
Oavsett vem du är eller hur ditt livspussel ser ut så önskar vi att du ska trivas i någon av våra smågrupper. Det finns många olika sorters smågrupper. Hör av dig – vi vill gärna hjälpa till att hitta en grupp som passar just dig.

En smågrupp är till för dig som är kristen eller som är intresserad av kristen tro. Du måste inte ha bestämt dig för att bli kristen för att få vara med utan det räcker att du vill veta mer.

Eftersom smågrupperna bygger på gemenskap så passar den för alla. Alla behöver en mindre gemenskap där det går att prata om Gud och personliga frågor om livet.

Om du vill veta mer om våra smågrupper eller vill få hjälp att komma med i en smågrupp så får du gärna höra av dig.


Bli smågruppsledare
Vi har en vision om att bli dubbelt så många som firar Gudstjänst inom de kommande 3 åren. Vi är redan en församling som växer och med denna tillväxt växer också behovet av fler smågrupper. Under Visions gudstjänsten i januari månad talade Dan Blessed om vikten av att vara planterad och rotad i församlingen. Detta sker framför allt i den lilla gemenskapen där man lär känna varandra och får dela livet på ett mer personligt plan.

Du kanske har gått eller går med tanken om att leda en smågrupp, detta vill vi uppmuntra dig till och ge dig den stöttningen du behöver. Att leda en smågrupp är att vara del av Guds frälsningsplan för dig och de andra i gruppen. Tillsammans kommer ni uppleva vilken välsignelse det är att planteras i gemenskap med andra troende.

Som smågruppsledare får du tillgång till en coach i församlingen och möjlighet att delta i de ledarsamlingar som återkommer några gånger per termin. Går du med tanken att starta eller leda en smågrupp.

Tveka inte kontakta oss i smågruppsrådet.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dubbelt så många människor – hälften så mycket prylar


Har du tänkt på vad det egentligen innebär att vi blir dubbelt så många gudstjänstfirare? 

En sak är att vi då blir dubbelt så många som ska dela på utrymmet i lokalerna, en annan att vi blir dubbelt så många volontärer. Vi blir fler som ska koppla sladdar, koka kaffe, hitta rätt noter och torka golv. Fantastiskt! Därför har vi börjat förbereda oss för det.

Du har kanske redan märkt att vissa saker har bytt plats och att en och annan bänk och hylla flyttats. Flera råd har börjat att sortera bort sådant som inte längre används och se till att resten får sin egen, uppmärkta plats. På så sätt blir det mycket lättare för dej som volontär att utföra din uppgift, trevligare att vistas i lokalerna och det blir mer plats för människor.

För att detta ska fungera behövs du! Var noga med att ställa tillbaka saker på sin plats och lämna inte kvar skräp, rester eller andra "bra-att-ha-saker" som inte har sin plats i kyrkan. Hur lätt som helst, det klarar vi! 

Gudstjänst 7 dagar i veckan

Det är lätt att tänka att söndagsgudstjänsten börjar vid elva och slutar sisådär klockan ett, en gång i veckan. Men det är egentligen bara början! Varje söndagsgudstjänst fortsätter sedan 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet, året om. 

800 – 1500 gudstjänstdeltagare
Bara via hemsidan lyssnar 800 – 1500 personer på varje gudstjänst. Till det kommer de som lyssnar och ser direkt via podcast, youtube och spotify. Varje gudstjänst!

Lyssna du också! Du hittar alla inspelningar (Söndagsgudstjänster och Israelträffar) på hemsidan www.uddevalla.pingst.se under "media". Eller direkt här

Church Creative – vi vill mer
Detta innebär också nya möjligheter och utmaningar för oss som arbetar med teknik, ljus, ljud, bild, film, text, dekoration och andra kreativa uttryck. Vi vill mer, vi vill nå fler och utvecklar nu därför "teknikhänget" till "Church Creative". Samtidigt är vår önskan att bredda vad som innefattas av det kreativa uttrycket och att få ett tillfälle för oss att mötas, dela erfarenheter och samverka.

Nästa träff - 11 april
Det blir en hel del praktisk arbetsgemenskap och däremellan en och annan träff med planering och idésprutande inför gemensamma teman. Vi formar Church Creative tillsammans! Nästa träff är den 11 april från kl 18.
För mer information mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Betygsätt blogginlägg:
CHURCH NEWS - mars 2019
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
tisdag, 28 januari 2020

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.