Coronaviruset & Pingstkyrkan i Uddevalla

Uppdaterad 2020-10-21

Välkommen till en ny tid. Nu ställer vi om för hösten - EN FRAMTID OCH ETT HOPP!

Nu finns kyrkan öppen för gudstjänst, till ett max antal av 50 pers. Äntligen! Som vi har längtat!
Vi kommer att fira gudstjänst kl 11.00 på Brattgatan 1 i Uddevalla, men även kl 11.00 på Vällebergsvägen 20 i Ljungskile, och därför får vi möjlighet att träffas tillsammans i en mindre grupp på 50 pers, tills dess att vi alla ses tillsammans igen!

DU BEHÖVER ANMÄLA DIG TILL HÖSTENS GUDSTJÄNSTER


Varmt välkommen & anmäl dig till våra samlingar!
Vi ses!

 

_________________________________________________________________________________________________________________

Uppdaterad 2020-10-21

Hur förhåller vi oss till Corona?  

 

  1. Sjuka personer – I dagsläget ska du stanna hemma om du är sjuk. Det gäller även vid förkylning, halsont & hosta. Inga konstigheter :) 
  1. Handhygien – Vi tvättar naturligtvis händerna ofta & länge för att vara säker på att vi har rena händer. 
  1. Hosta & nysningar – Vi använder vi oss av armvecket då vi hostar & nyser, så slipper vi sprida virus. 
  1. Hälsning – I dagsläget hälsar vi på varandra genom att undvika vanlig kroppskontakt med varandra. Men vi är lika goda vänner för det. :) 
  1. Personer i riskzonen (eller personer som har närstående i riskzonen), dvs med nedsatt immunförsvar ska följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer på www.folkhalsomyndigheten.se
  1. Fika? – Här väljer vi en extremt noggrann handhygien och där fikat är berett av EN frisk och kry person, som ser till att ev smittspridning minimeras. För våra riskgrupper rekommenderar vi medhavd fika, för att minimera risk för smitta.

 

 

Men vad händer i våra olika verksamheter framöver? 

 

Vad gäller för Gudstjänsten? – I dagsläget kommer vi att fira gudstjänst via www.uddevalla.pingst.se eller via YouTube. Bjud gärna hem din granne eller några vänner och starta igång sändningen på söndagar kl 11.00, så möts vi tillsammans på ett helt nytt sätt att fira gudstjänst! Vi firar alltså ingen gudstjänst i fysisk form i vår kyrka, men gläds åt att träffas i våra hem, där vi delar gemenskapen tillsammans med varandra och genom att mötas i gudstjänsten via vår mobil, dator eller ipad. From med den 23 aug, så firar vi Gudstjänst tillsammans max 50 pers på brattgatan 1 i Uddevalla & Vällebergsvägen 20 i Ljungskile. Mer information kommer på www.uddevalla.pingst.se. För att kunna vara med på våra gudstjänster kommer du att behöva anmäla dig på hemsidan eller via en app kallad: 

Söndagsskola; har vi det? – Det finns söndagsklubb i Ljungskile & Uddevalla kl 11.00. Klicka här för att komma till kanalen med våra inspelade barngudstjänster.

Bön på tisdagar kl 11? - Detta fortsätter vi med så länge vi kan.

Smågrupper?  Vi längtar efter att ni alla ska få finnas med i en mindre grupp och därför uppmuntrar vi er att fortsätta eller börja träffas i små grupper. Vi ställer inte in – vi ställer bara om till en ny tid! Träffa gärna dina vänner i mindre grupper, och dela livet med varandra. Och är du i riskgrupp, så kanske du har möjlighet att mötas i en mindre grupp - utomhus?
Längtar du efter att få finnas med i en smågrupp? 
 Har du frågor om smågrupper så kontakta gärna Jonatan Svensson på jonatan.svensson@uddevalla.pingst.se 

Second hand  Vad gäller i vår second hand-butik? Här gäller samma regler som i vår övriga verksamhet, att är man sjuk, så ska man stanna hemma. Samt är du i riskzonen, så bör du följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har även stängt till vårt café i vår Second hand-butik, och ger även alla våra kunder möjlighet att tvätta händerna i butiken. Allt för att kunna hålla en bra handhygien och minska smittspridning. Vi har även utökat våra städrutiner och rekommenderar våra kunder att använda kortbetalning för att minska smittspridningen. I dagsläget håller vi öppet vår second hand-butik tillsvidare, men följer löpande folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har även utökat våra öppettider, för att undvika ansamlingar av människor. Håll gärna koll på hemsida för uppdateringar och förändringar! 

Munkedal?  Vi ställer inte in - vi ställer om och fortsätter med bönen på onsdagar kl 19. Dessutom sänder Munkedal sina gudstjänster via YouTube just nu här. Munkedal har även en spännande sommarbibelskola, som går att följa via You Tube...

Allträffar? - Vi har allträffar den 10 nov och 8 dec kl 14

Israelgruppen ? - Tillsvidare är Israelgruppens samlingar uppskjutna, tills dess att folkhälsomyndigheten kommer med nya riktlinjer.

 

Följ oss löpande på www.uddevalla.pingst.se, . Där finns alltid den senaste informationen!  

Hur kan vi hjälpa till ? 

Hjälp att handla? – Om du behöver hjälp med att handla – eller känner någon som behöver hjälp att handla, så har vi dragit igång med ett initiativ tillsammans med Svenska kyrkan i Uddevalla, där vi hjälper personer utan kontaktnät att handla mat.  Ring på tel nr 0522- 64 21 00 om du behöver praktisk hjälp. Fantastiskt att vi får vara med och hjälpa till i vår stad och ta hand om de personer som behöver hjälp, när de inte längre kan ta sig ut. 

(Vill du vara med i detta och hjälpa någon att handla mat? Kontakta Fredrik Jennerhav för mer information på samtal@uddevalla.pingst.se) 

Finns det fler frågor kontakta Ragna Jennerhav på tel 0522 50 63 33 eller maila på ragna.jennerhav @uddevalla.pingst.se 

 

Följ oss gärna på sociala medier, instagram & facebook eller www.uddevalla.pingst.se, för den senaste informationen.