Vilka är vi?

1925 samlades en handfull människor i en vaktmästarbostad i Uddevalla, till bön, lovprisning och bibelläsning. En längtan efter mer av Jesus och dopet i den Helige Ande drog dem samman. Gud mötte dem starkt och visade sin närvaro och kraft på ett påtagligt sätt.

Under åren som följde predikades korset och Andens eld i Uddevalla, Bohuslän och långt ut på missionsfältet i andra delar av världen.


Idag är församlingen en del av Pingst, vi har ca 400 medlemmar och ett knippe av olika verksamheter. Men längtan är den samma - att människor ska få komma till tro på en levande Jesus Kristus och bli döpta i den Helige ande.

Pingstförsamlingen i Uddevalla vill vara Jesu händer & fötter där vi befinner oss. Vi tror att han har gett oss ett uppdrag och gåvor att förvalta som församling i den här staden och regionen. Vi tror inte att vi är de enda som har sanningen, utan erkänner att vi är en del av Kristi kropp som tror på Andens enhet. Vi hoppas att vi ska bidra med vår del till helheten så att Jesus blir känd, älskad och efterföljd där vi går fram. Speciellt längtar vi efter att se nya människor komma till tro genom det vi gör.