PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

Vår berättelse

munkedal
Vi bygger vidare på Portalen. Från och med idag finns en ny, inspirerande berättelse att läsa!
Portalen är platsen för dig. Du som ser Pingstkyrkan Uddevalla som din församling. Du som fungerar som eller vill bli volontär. Du som önskar ta ett nästa steg i din tro. Du som vill veta mer om Pingstkyrkan Uddevalla. Sakta men säkert byggs en web-baserad samlingsplats upp med det som rör Pingstkyrkan Uddevalla. Här hittar du Portalens startsida
Och just dag har vi uppdaterat "Vår berättelse". Varsågod!

Hur gick det till?
Har du koll på hur allt började? Idag har vi uppdaterat texter under rubriken "Vår berättelse". Det är den del på Portalen som handlar om oss och vår historia. Genom vår historia förstår vi vilka vi är och det är när vi vet vår historia som vi bättre kan se vart vi styr vår framtid.

Pingstkyrkan Munkedal
Den uppdaterade texten handlar om Pingstkyrkan i Munkedal och de människor som verkat där. En inspirerande berättelse som startar i pietistiska och herrnhutiska andliga strömningar i Uddevalla. Fortsätter via en andemärkt Uddevalla kyrka och vidare till grundandet av missions- och baptistförsamlingar i Uddevalla. Ur detta startar pingstväckelsen under 20-talet i norra Bohuslän. 1949 bildas bönegruppen Filadelfia i Munkedal. 1953 flyttar gruppen från tält till sin första lokal och 1982 vidare till den nuvarande Pingstkyrkan.
Du kan läsa hela texten här

Arbetet fortsätter
Vi hoppas att snart kunna uppdatera samtliga texter om "vår berättelse". Kanske du vet något som vi andra behöver veta. Kanske har du bilder att bidra med. Vi behöver din hjälp! Kontakta oss så hjälps vi åt att ge vidare av vår historia.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Betygsätt blogginlägg:
Hur går det egentligen till på en gudstjänst?
Extra administrationsmöte
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
måndag, 21 januari 2019

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.