PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

Semesteravkoppling med mening

Yemenvsten

Härliga semester! Att göra ingenting och ta dagen som den kommer, att ta en långfika och att grilla varje kväll, att bada tills tårna skrumpnar och att värma sig på klipporna. 

Men där någonstans kan man börja längta efter något lagom ojobbigt att sätta händerna i. Vi har ett förslag. Sticka en Yemenväst! Den kan göras av restgarner och är så enkel att du inte ens behöver tänka! Samtidigt bidrar du till de babypaket som ska skickas till behövande till hösten. Smart va?!

Mönster till Yemenvästen
"Det finns en del plagg som är genialiskt enkla och funktionella, hit hör utan tvekan Yemenvästen. Kan man sticka aviga och räta kan man sticka en sådan väst. Västen passar barnet länge, den växer på bredden tack vare resårstickningen." Ur boken Värma liten.
Storleken på västen kommer att bli olika beroende på vilken sorts garn du använder. Det gör ingenting! Vi plockar ihop babypaketen så att storlekarna stämmer.
Mönstret till Yemenvästen hittar du här.

Blev det en bit garn över?
Blev du inspirerad och fick en liten bit garn över? Varför inte komplettera västen med en matchande babymössa! Se en film om hur du gör den här.

Värm en liten!
Värma Liten är en sambandscentral för hjälpstickare och andra textilhandarbetare som vill göra en insats. Du kan följa Värma Liten på facebook så får du veta mer!
Till hösten kommer det att skickas nya baby-paket. Vill du vara med och bidra med det du tillverkar så behövs det just nu stickade tröjor, Yemenvästar, stickade mössor och stickade sockar i babystorlek. Man kan också sticka eller virka en filt som är 60 cm x 80 cm, alternativt sy ett täcke i samma storlek. Sakerna kan lämnas på stick-caféet eller till Kerstin, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sticka med gemenskap
Vi samlas till stick-café i Pingstkyrkan Second hand. Där stickar vi och syr och packar baby-paket som skickas till sjukhus och barnhem världen över. 
Vill du vara med i gemenskapen på Pingstkyrkans stick-café? Vi samlas i second hands lokaler ungefär varannan måndagseftermiddag. Hör av dig till Kerstin, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , så får du information och ett aktuellt schema för dessa träffar. 

Välkommen!
Hjälpstickarna på stick-caféet

Betygsätt blogginlägg:
Bilden av oss!
Var med och be för Sverige!

Relaterade inlägg

 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
måndag, 21 januari 2019

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.