PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

NY tid för allsång på Second hand

Image-1

 "det du drömmer om är en möjlighet...."

Helt klart, "NY TID" för allsång, kl 14.00 bara en timma efter att butiken stängt för dagen och alla kunder lämnat butiken.
Vi hade via affischer och utrop i butiksradion bjudit till samling på eftermiddagen. Spända på hur det skulle gå var vi där och förberedde med ljud och bild och det som behövs för en sådan samling.
Det blev en intressant träff för 35-40 st. kunder och trogna som ville vara med. Granatz förstärkt med vår gäst Irene Jonsson, gav oss en berättelse som vi sent skall glömma. 

År 2002 kom Irene som ungdomspastor till Vetlanda Pingstkyrka, från sin utbildning i Huskvarna i teologi och musik. Irene och Samuel bosatte sig , några km. utanför, i Ekenässjön. Där hade församlingen en grupp av 7-8 medlemmar i 70-75 årsåldern. Längtan efter barn gjorde att de efter många invecklade ansökningar, en dag fick beskedet att en flicka från Polen skulle bli deras skyddsling.

Paret insåg att detta var en ny tid, hon slutade sin tjänst i Vetlanda och frågar Herren, vad skall jag göra nu ? Hennes man säjer, du kan väl gå till de där gamla vännerna på bönesamling, kanske öppnar det sig något. Hon går dit och får ett varmt men förvånat, välkommen. Frågan kommer, hur kommer det sig att du är här, ungdomspastorn här bland oss ? Irene ställer frågan, vad drömmer ni om ?
Svaret var: För några år sedan fick vi ett arv med en vision, om en tid kommer någon hit och börja ett barnarbete som fyller den plannerade och finanserade kyrkan med barn. Detta beder vi om.
Irene blir anställd på 10 % och jobbar 110 %. Flickan går nu i förskolan och till första barnmötet kommer hela hennes klass. Nästa barnmötet kommer paralellklassen de är nu ett 50-tal. De ber om medarbetare, på 11 år har ett 20-tal flyttat in,några gått bort, nya kommit till.

Barnarbetet växer och Irene ser sin begränsning. Flickan från Polen säjer en dag, mamma jag tycker vi skall öppna en teater. Mamma Irene tycker detta är bra, köper ett par semlor och tågar upp till kulturchefen i Vetlanda kommun. Han tycker detta är en bra idè och idag är 100 barn engagerade i barnkyrkan (Barnteatern). Kyrkan är fylld av barn. Föräldrar engageras, veteranbilsklubben är med, MC-klubben tycker detta är värt att stödja. Ekenässjön är på G......,20 medlemmar i egen församling, 40-45 besökare i gudstjänsterna.
Detta tog oss till utmaningen, det du drömmer om är en möjlighet, Gud har lagt ner det i din framtid.

SpännandeBetygsätt blogginlägg:
Evangelium för singlar
Evangelium - Sprid de goda nyheterna. Att inspire...
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
måndag, 21 januari 2019

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.