PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

Dela vår tacksamhet!

IMG_4693

När kan jag känna tacksamhet?

Livet händer. Oftast på ett väldigt behagligt och trivsamt sätt. Kaffet är gott, barnen är sams, snön är ny, tentan är färdigskriven, arbetet flyter på och aktierna har gått upp. Vissa dagar beskriver vi livet som "huvudet upp och fötterna ner" och "jovars, det knallar och går". Inte helt nöjd, inte helt onöjd utan lite svenskt lagom. En livets transportsträcka. Och så rätt som det är gör livet ett glädjeskutt, väntat eller helt oväntat. Och så, lika väntat eller oväntat, leder livet ner i små väghålor, utför stup eller genom långa otrevliga dalsänkor.

Så när är det tid för tacksamhet?

När vi nu sitter här och lägger sista handen vid planeringen av vårens kvinnofrukost fylls vi av en enorm tacksamhet! Varför? Eventet har ju inte ens varit än, hur mycket som helst kan gå galet innan dess!

Enligt Wikipedia är tacksamhet "en positiv känsla eller attityd inför något som någon annan har gjort. Den handling som kan ge upphov till tacksamhet är något som (a) på något sätt kostade personen som utförde handlingen (b) upplevs som värdefullt av den som känner tacksamhet och (c) var en medveten handling."

Här någonstans börjar vi förstå. Så många kvinnor har anmält sig att inte ens alla får plats, volontärer har med entusiasm och ett leende gått in i alla möjliga (och omöjliga) uppgifter och alla gör allt för att underlätta och lyfta upp. Många har investerat i tid och engagemang så det har kostat dem något (a), vi upplever alla (volontärer, gäster, inbjudare, arrangörer) att detta är värdefullt (b) och därför har vi medvetet satsat i en handling som kan förändra liv (c). Såklart vi känner oss tacksamma! Vi vill så gärna att du ska dela den tacksamheten med oss!

För oss, som troende, ger det här resonemanget också ett löfte om en mer bestående tacksamhet. Det kostade på när Jesus dog för oss, det var en medveten handling och vi, som känner tacksamhet, upplever det som mer värdefullt än allt annat! Och det gäller hur än livet händer!

Så, när kan jag känna tacksamhet?

Kanske är det så att tacksamhet inte är beroende av hur livet händer, upp, ner eller lite lagom, utan av min attityd inför något som någon annan har gjort? Kanske kan vi hjälpa varandra att känna mer tacksamhet? Kanske handlar det om att bättre se vad andra gör för oss och framför allt vad Gud har gjort och hela tiden gör!

Dela vår tacksamhet inför lördagens kvinnofrukost och be med oss att det blir en stund av den tacksamhet som visar mot hopp och framtid!

//Planeringsteamet Kvinnofrukost

Vårens kvinnofrukost är fullbokad men det blir ett nytt tillfälle v 42 med Coffee Corner. Är du inbjudare eller gäst och vill ha information om denna till din mail? Maila namn och mailadress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. skriv ämne: information Coffee Corner.

>läs mer om Kvinna här

Betygsätt blogginlägg:
EVANGELIUM
Utbildning i ljudteknik - 17 mars
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
söndag, 18 november 2018

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.