PORTALEN Blogg

Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.
Teckensnitts storlek: +

Att tappa bort sig själv och hitta villkorslös kärlek

IMG_4219

Jag är uppväxt i en troende familj. Kyrkan och församlingen har alltid varit en naturlig och viktig del av mitt liv. Att på olika sätt vara med och hjälpa till i församlingen var en självklarhet för mej och jag trivdes med det. Det blev ett sätt att göra min tro synlig.

Så kom plötsligt en tid då jag kände att all kraft och ork försvann, att göra alla dessa saker var inte roligt längre. Jag var bara trött. Detta blev en kris för mej. Vem är jag nu utan kraft? Vad är min tro värd utan det jag gör, utan det som gör min tro synlig? Jag upptäckte att jag faktiskt mitt i allt helt hade tappat bort mej själv och all glädje försvann.

Jag började ta mer tid tillsammans med Gud. Jag bad till Gud och frågade; Vem är jag egentligen?! En dag gick jag längs stranden och bad den bönen. Då hörde jag inom mej: "Jag vill inte ha dina gärningar, jag vill bara ha ditt hjärta." Det var som om Gud lyfte upp mig i sitt knä och förklarade hur han ser på mej, som alltigenom älskad för den jag är, inte för vad jag gör. Jag kände att jag blev så fri!

När jag förstod med vilken stor kärlek Gud ser på mej började jag också se på andra människor på det sättet. Det fick mig att börja tjäna igen men med ett annat driv. Fokus flyttades från att det är jag själv som ska göra den ena uppgiften efter den andra till att det är kärleken till människorna som är utgångspunkten. Att du, som människa, är älskad med samma Gudskärlek som jag!

Det var en smärtsam process att omvärdera det som var jag och att hitta sig själv igen, men den villkorslösa kärlek som jag fann, och nu lever i, gör det så mycket större att få tro på Gud idag!

Kajsa

>Vill du ha hjälp i din bön kan du få det här

>Här kan du läsa mer om att tro

Betygsätt blogginlägg:
Menar vi det vi tror att vi säger?! 
Äntligen Coffee Corner! Snart dags för kvinnoträff...
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
måndag, 10 december 2018

Captcha bild

Prenumerera på bloggen

Här kan du prenumerera på bloggen. När inlägg görs så skickas det till din mail.
Fyll i ditt namn och mailadress här nedanför.

Klicka sedan på den blå knappen.