Här på bloggen kan du läsa om smått som stort som rör Pingstkyrkan Uddevalla.
Inläggen visas i den ordning som de publicerats.

Här kan du lämna förslag till inlägg till bloggen,,,

RSS länk till RSS-läsare:
www.uddevalla.pingst.se/bloggen?format=feed&type=rss

Dreamteam – det är vi!

Du behövs och dina idéer och erfarenheter är viktiga!

Under hösten startade vi upp våra dreamteam. Det är gruppen där du finner en tillhörighet och en arbetsgemenskap samtidigt som du gör Gudstjänst.

Ett dreamteam ansvarar under en helg för skötsel av Pingstkyrkan och betjänar vid söndagens gudstjänst med att välkomna besökare, inkludera nya besökare, vara mötesvärdar och ordna med kyrkkaffe i caféet etc. Så hur har det gått?

 

Läs mer: Dreamteam – det är vi!

Allträffen får besök!

Torsdagen den 1 februari är det StorAllträff. Då får vi besök av Ulla och Ivar Gustavsson från Mölndal. De talar över ämnet ”Vetenskap och Gudstro”. Det blir även sång och musik. Observera att tiden är klockan 14.00.

Läs mer: Allträffen får besök!

Hörde du predikan i söndags…?

Ibland händer det. Man missar söndagens predikan. Och det är naturligtvis just den predikan som alla talar om och påpekar att du verkligen borde ha hört. Ingen fara! Du kan lyssna i efterhand på inspelningar från i stort sett alla gudstjänster.

Det finns två alternativ. Antingen lyssnar du via webben och då hittar du spellistan via hemsidan. Det andra alternativet är att lyssna via Podcast, Pingstkyrkan Uddevalla Podcast.

Fortsätt läsa för mer information om hur du lyssnar på inspelningar…

Läs mer: Hörde du predikan i söndags…?

Ny termin för Israelgruppen

Israelgruppen startar upp en ny termin med en träff den 22 januari klockan 18.00. Vårens huvudtema är ”Välsigna Israel” och vi kan glädjas åt många intressanta föreläsare. Den första gästen är Irén Kärrbrant. Hon talar över ämnet ”De arkeologiska fynden som ger Bibeln rätt”.

Läs mer: Ny termin för Israelgruppen

Visionsgudstjänst 14 januari

Ett nytt år ligger framför. Vi ser tillbaka på 2017 med tacksamhet och sträcker oss mot de möjligheter och välsignelser som väntar oss 2018.

Den 14 januari samlas vi som församling till årshögtid, en visionsgudstjänst, ett tillfälle att lägga grunden för det nya året. I gudstjänsten predikar vår föreståndare Dan Blessed.

Efter gudstjänsten äter vi en måltid tillsammans. I samband med detta får vi bland annat information kring vad som väntar inför 2018.

Läs mer: Visionsgudstjänst 14 januari

Nytt år - nya möjligheter!

”Låt oss lägga av allt som tynger, särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp som vi har framför oss…” (Hebr 12:1)
 
Nytt år - nya möjligheter! Ibland är det skönt att göra bokslut, att få lägga det gamla bakom sig och sträcka sig in i något nytt eftersom det som ligger bakom kan tynga och hålla oss tillbaka. Bibeln uppmanar oss att lägga av allt som tynger.

Läs mer: Nytt år - nya möjligheter!

Gudstjänst i Kungshamn

På lördagseftermiddagen hade vi i Pingstkyrkan Kungshamn vårt första möte för 2018. Många kom och lyssnade på Conny Söder från Hönö som predikade. Det var också härlig sång och musik av Anita och Thomas Granath samt Owe Åsberg på piano. Det var många sånger om Guds trofasthet.

Pingstkyrkan Kungshamn
Ove Jonsson

Läs mer: Gudstjänst i Kungshamn

Lovet är slut och snart börjar Söndagsklubben!

Vilken avslutning det blev på höstterminens Söndagsklubbsfest som var för hela församlingen! Och vilken fest det blev. Virriga-Vera och Sport-Stickan fick lära känna Helge Anderson som alltid vill hjälpa.

Mickaela predikade om den helige ande och vi fick önska varandra en riktigt God Jul.

Söndagen den 14/1 drar vi igång Söndagsklubben och du som är mellan 4-13 år är välkommen att vara med på vår samlingar där vi lär känna Jesus. Är du 3 år går det bra att vara med om du har en vuxen med dig.

Vi längtar efter att träffa dig. Vi ses! 

Barnledarna

Läs mer: Lovet är slut och snart börjar Söndagsklubben!

UNITE Devotion – en app från Pingst ung

UNITE samlar varje år massor av ungdomar till nyårsfirande och att åka på UNITE har för många blivit en fantastisk tradition. Men nu finns möjligheten att hålla doften av UNITE vid liv även resten av året, till och med för dej som inte var där i år (eller som inte hade åldern inne uppåt eller nedåt…)! Nu finns appen UNITE Devotion!

Läs mer: UNITE Devotion – en app från Pingst ung

Ekumenisk bönevecka 18 - 25 januari

Ekumeniska böneveckan, den 18 – 25 januari, är en vecka då vi kyrkor tillsammans ber för vår stad och vår kommun. Lördagen den 20 januari hålls en bönedag i Pingstkyrkan. Då gästas vi av Rune Andersson, bibellärare och missionär, samt Göran Undevall, pastor. Dessa båda är även engagerade i ”Bönetåget”.

Böneveckan arrangeras av kyrkorna i Uddevalla tillsammans med Uddevalla bönenätverk.

Läs mer om Bönetåget och Uddevalla bönenätverk här nedan. Programmet för hela veckan kan du se här.

Läs mer: Ekumenisk bönevecka 18 - 25 januari

Gott nytt år!

Tack för allt du bidragit med under Portalens uppbyggnad och första halvår i funktion. Alla inlägg till nyhetsbrev, Instagrambilder, Facebookinlägg, input, texter och filmer till Portalens olika delar är ovärderliga för att kunna bygga det här tillsammans!

Läs mer: Gott nytt år!